Samsung logo

Den spennende historien til Samsung

Samsung er en av verdens teknologi-produsenter. Historien til Samsung started i 1938, og var grunnlagt av Lee Byung-chul. Lee eksportere diverse produkter fra Sør-Korea til Beijing. Fra og med da begynte den gradvise veksten til Samsung for å bli det multinasjonale selskapet som vi kjenner det som i dag.

Litt om navnet til Samsung

Ordet Samsung betyr 3 stjerner på Koreansk. Dette ordet ble assosiert med en rekke forskjellige bedrifter etablert i Sør Korea og i andre deler av verden. Internasjonalt ble navnet assosiert med elektronikk, informasjonsteknologi og utvikling.

I 1969 ble Samsung Electronics født. Derfra startet selskapet oppkjøpet og oppstart av forskjellige bedrifter innenfor helsesektoren, papirproduksjon, forsikring, handel med mer. Fra fødselen var det nærmest forutbestemt at selskapet skulle bli en kjent husholdningsvare først i Sør Korea og så i hjem over hele verden.

Sør Korea startet først med en global ekspansjon på 70 tallet. Deres globale ekspansjon startet hovedsakelig når Samsung ble den dominerende halvleder- (Semiconductor) produsenten på den koreanske halvøy. Disse halvlederene ble så eksport til både fjernt og nært.

Suksessen til Samsung fortsatte på 80 tallet ved at Samsung electronics slo seg sammen med Samsung Semiconductors and Telecommunications. Dette la grundstenen for en betydelig internasjonal markedsandel innenfor høyteknologi-sektoren. Utviklingen til Samsung fortsatte gjennom det neste tiåret ved at de sprengte grenser og restrukturerte sin bedrift for å bedre kunne møte etterspørselen fra det internasjonale markedet.

Samsung sitt lederskap og kvalitetskontroll

Samsung omfavnet en ny type for lederskap. Dette visste seg å skulle bli et smart trekk for Samsung, og produktene deres ble stadig mer etterspurt og annerkjent. Blant annet LCD tvene og bilderørene til Samsung ble svært lukrative eksportvarer for det Sør Koreanske selskapet.

Samsung sin kvalitetsjekkkontroll er en av tingene som gjorde at selskapet ble svært kjent. De iverksatte en “Line stop” lederskapstype. Med “Line stop” så kan alle de ansatte ved deres fabrikker når som helst stoppe produksjonen hvis produkter av lav kvalitet ble funnet.

Selv i dag så fortsetter Samsung å opprettholde deres status som en av verdensbeste teknologi-leverandør. Deres spesialiserte og dyktige arbeidsstyrke strever etter perfeksjon innenfor sine felt, noe som bidrar til at selskapet som en helhet oppnår stor suksess og høy kvalitet på sine produkter. 

Hemmeligheten til selskapet sin kontinuerlig suksess er deres konstante forbedring av deres lederskapsstruktur og deres filosofi som handler om at de skal sette av sine menneskelige ressurser og teknologi for å kun lage utmerkede produkter og tjenester, og gjennom dette bidra til å forbedre verden.

Følg med på Digitalwinners for flere inspirerende historier om suksessfulle selskaper og nyetableringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *